Bitcoin’s rally naar bijna $28.000 wat leidt tot $75 miljoen aan marktliquidaties

De prijs van Bitcoin schoot in de afgelopen 24 uur met meer dan 2,5% omhoog, en gedurende het hele weekend steeg het met in totaal 4%, waardoor het zich bijna op de opmerkelijke grens van $28.000 bevindt. Op het moment van schrijven staat de koers op $27.683

Bitcoin analyse vandaag
Bron: Tradingview.com

Deze prijsstijging van Bitcoin heeft een aanzienlijke impact gehad op de bredere cryptomarkt, waarbij in de afgelopen 24 uur in totaal $75 miljoen aan liquidaties plaatsvonden. Van dat bedrag was $30 miljoen te wijten aan het feit dat de prijs van Bitcoin snel omhoog ging, waardoor mensen die op een prijsdaling hadden gewed, hun positie moesten verkopen. Uit een analyse van deze liquidaties blijkt dat voornamelijk mensen met shortposities verlies hebben geleden, goed voor $62 miljoen, terwijl de resterende $13 miljoen afkomstig was van mensen die op een prijsstijging hadden gegokt.

Daarnaast heeft de Ethereum/Bitcoin-verhouding, die als een betrouwbare indicator geldt voor de prestaties van Bitcoin, een nieuw dieptepunt bereikt. Deze verhouding daalde met 1% in de afgelopen 24 uur en staat nu op een prijs van 0,0567. Deze daling benadrukt dat Bitcoin nog steeds sterker is dan Ethereum. Tegelijkertijd is de dominante positie van Bitcoin gestegen tot 51,3%, waarmee het op het punt staat om het hoogste punt van het jaar te bereiken, dat, als het wordt bereikt, boven de 52% zal liggen.

Bitcoin dominantie kaart
Bron: Tradingview.com