Bitcoin kopen

Bitcoin kopen? Opgelet!

Ben je aan het overwegen om Bitcoins te kopen? Dat is een kans, maar tegelijkertijd een risico. Je wilt je dus goed inlezen met de juiste informatie. Licht jezelf goed in en lees deze tekst over, onder andere, de voor- en nadelen van de Bitcoin!

Het project achter Bitcoin

De reden dat de Bitcoin zoveel waarde heeft en heeft kunnen genereren in het verleden komt door Blockchain technologie. Mensen gingen geloven in het project van de Bitcoin, ze zagen potentie. Blockchain was een nieuwe type database. Hierin kunnen transacties worden opgeslagen in de volgende dat het binnenkomt. Het is niet mogelijk om deze data aan te passen of te misleiden. Het wordt daarom ook gezien als een objectieve dataset.

Blockchain vs. Bitcoin

Blockchain wordt al snel samengevoegd met het begrip Bitcoin. Het zijn echter twee verschillende dingen. Blockchain is geen bedrijf en ook geen app. Data opslaan op internet, op een betrouwbare en veilige manier, dat is Blockchain. Deze techniek kan op allerlei wijze worden gebruikt.

Voordelen van de Bitcoin

Onafhankelijkheid

Het meest waardevolle aan het bezitten van de digitale Bitcoin is het politieke aspect wat hieraan verbonden zit. Mensen die in het bezit zijn van een Bitcoin, zijn namelijk volledig onafhankelijk van de overheid en andere financiële instellingen als het gaat om het doen van betalingen. Het is enigszins vergelijkbaar met edelmetalen, maar dan in een digitale omgeving. Deze digitale munt kent geen grenzen.

Snelheid

Het kost slechts enkele seconden om de waarde van de Bitcoin over te maken naar de andere kant van de wereld. Het is daarmee een van de zuiverste vormen van geld.

Geen rente!

Daarnaast betaal je geen jaarlijkse kosten en hoef je geen (negatieve) rente te betalen. Ook zijn de transactie kosten laag. Op deze manier behaal je dus het maximale uit je winst of beperk je je maximale verlies.

Nadelen van de Bitcoin

Te jong?

Tegenstanders van de Bitcoin zullen vooral inhaken op het feit dat Bitcoin nog erg jong is en dit vaak nadelen met zich meebrengt. Het betaalsysteem van de Bitcoin heeft enorm veel potentie. Tot op heden is het nog niet mogelijk om overal te betalen met Bitcoin. Dit zorgt ervoor dat er zeker nog ruimte is voor verbetering.

De focus ligt vooral bij de vraag of deze digitale munteenheid zich staande kan houden in een wereld met vele financiële invloeden en ontwikkelingen. Het lijkt er nu op dat Bitcoin een enorme ontwikkeling tegemoet gaat. Een groot aantal mensen snoept hier graag van mee. Dit kan juist de valkuil van de munt worden. In 2014 waarschuwden De Nederlandsche Bank namelijk al voor de Bitcoin.

Toekomstverwachtingen

Er is geen mens die weet hoe de Bitcoin zal uitpakken in de toekomst. ‘Experts’ beweren dat de koers van de Bitcoin nog makkelijk kan gaan verdubbelen, maar er wordt ook gesuggereerd dat de Bitcoin slechts een bubbel is. Als er wordt gekeken naar de korte termijn lijkt de koers nog te kunnen stijgen.