Bitcoin trading

Bitcoin Trading, zo maak je een begin!

Het klinkt als een ingewikkeld begrip, maar wordt wel vaak gebruikt in de Cryptocurrency-wereld: Bitcoin Trading. Maar wat houdt dit begrip eigenlijk in? Bitcoin Trading wil zeggen: het kopen en verkopen van Bitcoins op een beurs. De handel in Bitcoins kan zeer winstgevend zijn. Dit heeft te maken met de relatief kleine kapitaalmarkt die in verbonden is met de volatiliteit van de munt.

Het aanmaken van een account

Dit is uiteraard de eerste stap. Het aanmaken van een account kan wat tijd in beslag nemen, dus ga er goed voor zitten. Vaak is het nodig om een foto van jezelf met je paspoort naast je gezicht op te sturen om je account te verifiëren. Dit is misschien wat ongemakkelijk, maar wel de enige manier om jouw veiligheid te garanderen.

Cryptowallet aanschaffen

Deze stap is niet noodzakelijk wanneer je gaat starten met Bitcoin Trading. Het is echter wel een handig hulpmiddel, een virtuele portemonnee. Dit kan ook online, maar dan is de kans op een hack veel groter. Op deze manier stel je jouw exchanges veilig. Een hardware matige wallet wordt als de meest veilige methode gezien.

Het kopen van coins

Ga je je eerste Bitcoin bewaren in je wallet of ga je deze meteen traden? Dit is een keuze die je al vrij snel in het proces moet maken. We raden je aan op een Bitcoin (BTC) adres te nemen. Vanuit daar is het mogelijk om alle currency’s te traden. De munt is relatief stabiel wanneer je nog niet van plan bent iets met de coins te gaan doen. Dit wallet-adres heeft een unieke cijfercombinatie van 26 tot 35 tekens. Op het moment dat je jouw geld overmaakt naar dit wallet-adres, wordt dit herkent door de exchange of de wallet en komt het geld direct in je balans terecht.

‘Hold On for Deal Life’

Je account is gemaakt en je hebt je wallet toegevoegd. Wat nu? Wanneer je niet direct wilt gaan traden, is het eigenlijk vrij simpel; wacht af tot jouw coin gaat stijgen en je dus winst behaald uit je inleg. Dit noemt men ook wel HODL (Hold On for Deal Life). Hierbij is stressbestendigheid van groot belang als ‘jouw’ coin daalt. Je moet dan vertrouwen houden dat de coin zal gaan stijgen. Dit is voor veel mensen vaak lastig en komen dan tot het besluit om de coin weer te verkopen. Achteraf is dit vaak niet de beste beslissing. Denk hier dus goed over na!

Vuistregel

Om mee af te sluiten, willen we je een belangrijke vuistregel meegeven als het gaat om Bitcoin Trading. De meeste mensen halen namelijk veel profijt uit het toepassen van ‘Bitcoin DCA-strategie’. Dit houdt in dat je Bitcoins koopt op een vast tijdstip voor een vast bedrag op een goede bitcoinbeurs.

Vergeet daarnaast ook niet om de automatische stop limit loss-verkooporders te gebruiken. Dit kan je in sommige gevallen veel verlies voorkomen.