Crypto koersen

Crypto live koersen, nu te volgen via onze website

Bekijk via onze website 365 dagen per week en 24 uur per dag de cryptocurrency live koers van diverse cryptomunten. Deze koersen staan erom bekend veel te schommelen. Dit maakt het dan ook een stuk interessanter om ze live te volgen.

# Naam PrijsVeranderingen 24 uurMarktkapitalisatiePrijs grafiek(7D)

De wondere wereld van crypto koersen

Als je op de koersen van cryptomunten let, dan weet je dat het soms flink kan schommelen. Het ene moment kan de bitcoin koers bijvoorbeeld erg stijgen, en het andere moment weer dalen. Het kan dus per dag verschillend zijn. Maar waar heeft dit nu eigenlijk mee te maken en hoe kan dit zo schommelen? En waardoor wordt de waarde van een munt bepaald? Dit is hetzelfde als bij aandelen; namelijk vraag en aanbod. De koers van cryptomunten draait hier dus ook om. Wanneer er meer mensen interesse hebben, dan zal de waarde zeker stijgen. Hebben er minder mensen interesse, dan daalt de koers. Ook externe evenementen en uitspraken of voorspellingen van bekende personen kunnen veel invloed hebben op de koersen.

Geen vaste prijs voor alle munten

Het is niet zo dat er een vaste prijs en koers is voor alle cryptomunten. Dit kan allemaal van elkaar verschillen, en er is dus niet een vaste waarde voor alle cryptomunten. Wel kun je zien dat verschillen nooit zo veel uit elkaar liggen. De verschillen kunnen namelijk niet lang aanhouden, want anders kunnen mensen makkelijk de ene kopen en de andere weer verkopen. Ook kan het zijn dat evenementen of bekende personen invloed hebben op de koers van cryptomunten. Op het moment dat Elon Musk een tweet plaatste over bitcoin zag je dat de koers ineens enorm omhoogging. Zo kan een bekend persoon dus zorgen dat de munt erg stijgt. Dit komt omdat er bij cryptomunten niet een centraal orgaan is die de prijzen in de gaten houdt en ze stabiel houdt. Dit is bij reguliere valuta wel het geval, waardoor er niet veel schommelingen voorkomen.

Manipulatie is makkelijk bij bitcoin

Zoals je kunt lezen zijn crypto koersen dus afhankelijk van evenementen en andere gebeurtenissen van buitenaf. Hierdoor is het makkelijk te manipuleren, want er hoeft maar een ding gezegd te worden en de koers kan al gaan stijgen of dalen. Als Elon Musk positief is over de bitcoin, dan zie je meteen dat de bitcoin koers enorm stijgt. Wanneer hij een week later weer negatief is, omdat het veel energie verbuikt, daalt het ook weer enorm. Zo snel kan het dus gaan. Hierdoor is dit makkelijk te manipuleren. Je ziet dus dat mensen met veel invloed en macht de koers dus helemaal op zijn kop kunnen zetten.

Bitcoin als geaccepteerd middel

Crypto munten zijn nog nooit zo populair geweest als nu. Je kunt zien dat sinds 2017 de bitcoin steeds populairder werd. Hierdoor veranderde de koers ook steeds weer. Cryptomunten werden steeds populairder en meer geaccepteerd binnen bedrijven als betaalmiddel. Kijk bijvoorbeeld naar Japan, waar de bitcoin als legaal betaalmiddel kan worden gebruikt. Zij voerden hier speciaal een wet voor in. Steeds meer mensen krijgen interesse en dat is ook niet zo gek. De techniek achter cryptomunten blijft namelijk wel draaien en er komen steeds nieuwe gebruikers bij. Hierdoor zal de vraag ook blijven stijgen, waardoor ook de koers stijgt. Nu zijn er ook wel momenten geweest waar de koers daalde, zoals in januari en februari 2018. In deze maanden raakte bitcoin 65 procent van de waarde kwijt.

Koerswisselingen

Een koerswisseling is een belangrijke factor wanneer je de overweging maakt om een bepaalde cryptomunt te kopen of hiermee te gaan handelen. Het is dan ook noodzakelijk om de lange termijn van het koersverloop te bekijken. Wanneer er een explosieve groei is op de korte termijn, zegt dit weinig. In het verleden kan deze stijging namelijk direct weer gevolgd worden door een flinke daling. Let daarom altijd goed op de wisselingen uit het verleden.

Stabiliteit van de koersen

Er wordt vaak gehandeld in Cryptocurrencies met een hoge marktwaarde. Deze zijn erg populaire. Dit betekent niet direct dat deze munten ook stabiel zijn. Bitcoin is hier een mooi voorbeeld van. Ook bij deze munt moet je rekening houden met stevige koerswijzigingen. Op één dag stijgt of dalen de crypto koersen soms met maar liefst 25% of meer. Gelukkig herstelt de koerswisseling na zo’n periode weer, maar het is natuurlijk nooit 100% zeker of dit zal gebeuren.

Munten met een hoge marktwaarde zeggen dus niet alles over de stabiliteit en de eventuele koerswisselingen die er plaats kunnen vinden. Een munt met een lage marktwaarde is dan ook een stuk stabieler. Het ligt er dus aan waar je mee in zee wilt gaan en hoeveel risico je wilt nemen.

Investeren?

Je bent nu misschien wat huiverig geworden na het lezen van deze tekst. Toch zijn er heel veel mensen die geïnteresseerd zijn in Cryptocurrency, omdat ze het zien als een goede investering. En dat is het ook. Althans, dat kan het zijn. De levenscyclus van Cryptocurrency is nog maar net begonnen. Op dit moment is de markt al miljarden waard. Deze kan nog veel grote worden wanneer er meer grote investeerders en bedrijven instappen. Ben jij een beginnend investeerder? Dan zijn er een aantal valkuilen waar je voor op moet letten.

Op de markt zijn er nu meer dan 1000 verschillende cryptocoins en hier komen wekelijks nieuwe bij. Sommige zijn geschikt voor de lange termijn, andere juist voor de korte termijn. Toch zal veruit het grootste gedeelte geen succes worden.|

Wat is dan het juiste moment?

Maar hoe weet je dan welke munt op welk moment geschikt is voor een investering?

Als eerst is het erg belangrijk om informatie te verzamelen en jezelf in te lezen. Stel kritische vragen aan jezelf en luister niet klakkeloos naar de ene vriend die al weken roept dat het verstandig is om een bepaalde coin te kopen. De intenties zijn vast goed, maar mensen zijn al snel geneigd om te geloven in datgene waar zij belang bij hebben.

Voor je besluit om te beleggen is het belangrijk om jezelf af te vragen wat de functie is van de desbetreffende munt. Wie hebben het opgericht Hebben deze mensen een verleden in de technologische industrie of zijn het internet helden die willen profiteren van de trend? Zorg dus dat je niet voor de gek wordt gehouden en blijf vooral bij jezelf.