Voorspelling Bitcoin-prijs: BTC daalt met bijna 3% na stellige uitspraken van FOMC

Na de recente stellige uitspraken van het Federal Open Market Committee (FOMC), is de prijs van Bitcoin met bijna 3% gedaald.

De belangrijkste boodschap draaide om de notulen van de Federal Reserve, waar beleidsmakers benadrukten dat restrictieve beleidsmaatregelen voor een langere periode nodig zijn. Ze waren het erover eens dat ze voorzichtig moeten zijn, ook al erkenden ze de moeilijke balans tussen de risico’s van te streng beleid en de noodzaak om de inflatie richting 2% te sturen.

De focus van vandaag in de handelsactiviteiten ligt op de Amerikaanse CPI

De jaarlijkse kerninflatie in de VS voor september wordt verwacht lichtjes te dalen naar 3,6%, wat iets minder is dan de 3,7% in augustus. Tegelijkertijd wordt verwacht dat de jaarlijkse kerninflatie licht afneemt, van 4,3% naar naar verwachting 4,1%. De belangrijkste zorg in financiële kringen is of de inflatie onderweg naar het streefniveau van 2% zou kunnen stagneren en mogelijk sterker is dan eerder gedacht.

Hoewel deze complexe situatie de markten niet direct lijkt te beïnvloeden, belooft de verdere ontwikkeling om de manier waarop gegevens worden geïnterpreteerd te veranderen. Momenteel bieden de beschikbare gegevens weinig inzicht, behalve dat de inflatiedruk matigt.

Toch kijken oplettende marktwaarnemers naar de reacties op de obligatiemarkt, vooral gezien de tegenstrijdige trends van gisteren. De veranderende situatie zal interessante inzichten bieden in de koers van Bitcoin in de komende dagen.

Bitcoin-prijs

Als de meest bekende cryptocurrency handelt Bitcoin momenteel op $26.700 en vertoont het duidelijke bewegingen op de markt. In de afgelopen 24 uur is de prijs met 1% gedaald, volgens de beschikbare gegevens. Met een indrukwekkend handelsvolume van $12,71 miljard in 24 uur behoudt Bitcoin zijn leidende positie en staat bovenaan op CoinMarketCap. De huidige marktwaarde bedraagt ongeveer $525 miljard. Wat betreft het aanbod heeft de cryptocurrency een circulerende voorraad van 19.500.000 BTC, bijna bij het maximum van 21.000.000 BTC.

Voorspelling Bitcoin-prijs

Bron: Tradingview.com

De grafiek van de afgelopen 4 uur geeft een duidelijker beeld van de koers van Bitcoin. Een belangrijk punt op $26.500 vormt een basis voor de prijsbeweging van de munt. Als Bitcoin stijgt, zal het onmiddellijke weerstand ondervinden op $28.000. Verdere obstakels bevinden zich op $29.000 en daarna op een belangrijk niveau van $30.500. Als de prijs daarentegen daalt, biedt onmiddellijke steun op $25.500 en vervolgens op $23.950 en $21.500.

De Relative Strength Index (RSI) staat op 46, wat suggereert dat de markt niet direct oververkocht of overgekocht is, maar eerder naar een bearish sentiment neigt. Bovendien bevindt de 50-daagse exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) zich op $27.250, iets boven de huidige prijs. Dit wijst op een korte termijn bearish trend. Op het gebied van grafiekpatronen brak Bitcoin onlangs uit een opwaarts kanaal op $27.350. De bearish crossover van de 50 EMA versterkt de neerwaartse trend op de markt.

Kortom, de huidige trend voor Bitcoin is bearish, vooral als de prijs onder $27.250 blijft. De marktdynamiek en technische analyse suggereren dat handelaren voorzichtig moeten zijn en aandachtig moeten zijn voor verdere uitbraken of bewegingen in beide richtingen.