Bitcoin prijzen schieten omhoog na Fed’s positieve renteverwachtingen

Gisteravond lag alle focus op Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die de uitkomst van de laatste FOMC-vergadering van dit jaar aankondigde om 20:00 uur. Hoewel de rente onveranderd bleef, schilderde Powell een toekomstbeeld van renteverlagingen in het komende jaar.

De reactie op de woorden van Powell was direct merkbaar in de Bitcoin koers, die stevig steeg en piekte op $43.500, een sprong van $1500 vergeleken met de koers van 12:00 uur ’s middags. Het opvallende was dat de Bitcoin koers al eerder begon te stijgen en kennelijk al had geanticipeerd op het rentebesluit.

De positieve stemming beperkte zich niet tot de Bitcoin-markt. Wereldwijd vertoonden financiële markten een opwaartse trend. De Dow Jones steeg bijna 500 punten, overschreed de 37.000 punten en sloot op een recordhoogte. Zelfs de goudprijs kende een stijging van 2,9% direct na de aankondiging.

Een lagere rente staat gelijk aan een boost voor risicovolle activa zoals aandelen, grondstoffen en crypto. Dit suggereert een toenemende liquiditeit op de financiële markten, wat waarschijnlijk meer investeringen naar Bitcoin en vergelijkbare activa zal sturen. Deze toenemende vraag zal naar verwachting de Bitcoin koers verder stimuleren.

Op dit moment staat de Bitcoin koers op $42.700, met een verandering van 4% in de afgelopen 24 uur. De meeste altcoins vertonen ook aanzienlijke winst. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt momenteel ongeveer $837 miljard, met een aandeel van ongeveer 52,1% in de totale cryptomarkt.