Bitcoin piekt op $48,900, ETF’s debuteren met record $4.6B. Analyse onthult belangrijke niveaus

Bitcoin (BTC) daalt naar ongeveer $46.000 tijdens de Aziatische sessie op vrijdag, een correctie van het tweejarige hoogtepunt van $48.900 op donderdag. De rally van Bitcoin werd waarschijnlijk veroorzaakt door toenemende marktinteresse na de goedkeuring van spot exchange-traded funds (ETF’s) die de prijs van Bitcoin volgen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Tijdens de eerste handelsdag van de ETF’s op donderdag werden ongeveer 700.000 individuele transacties geregistreerd, met een handelsvolume van meer dan $4,6 miljard.

De Griekse ambassadeur achter het X-account @4adybug zei dat de instroom van Bitcoin ETF op een redelijk niveau lag voor de eerste dag, in lijn met de verwachtingen. De ETF-goedkeuring maakt de Amerikaanse tijdzone belangrijker dan de futuresmarkt, volgens de crypto-expert, en de Bitcoin-prijs blijft waarschijnlijk beperkt tussen $48.000 en $53.000.

Technische Analyse: Bitcoin-prijs bereikt tweejarig hoogtepunt terwijl $45.000 van cruciaal belang blijft

Bron: Tradingview.com

De Bitcoin-prijs bereikte op donderdag een tweejarig hoogtepunt toen het de $48.900 overschreed, voor het eerst sinds december 2021. Hierdoor wordt de $45.000-ondersteuning een belangrijk gebied voor BTC. De Griekse ambassadeur @4adybug zei dat als Bitcoin onder dit niveau zakt zonder een snelle herstel, het als een omkeersignaal in de huidige opwaartse trend kan worden beschouwd.

Als de Bitcoin-prijs boven $45.000 blijft en zijwaarts beweegt, opent dit mogelijkheden voor altcoin-transacties, aldus de ambassadeur.

Aan de positieve kant zijn de winsten van Bitcoin waarschijnlijk beperkt tot het 61,8% Fibonacci retracement-niveau van de daling van het activum tussen november 2021 en 2022, dat is ingesteld op $49.400. De BTC-prijs zou dus kunnen stijgen naar dit doelwit voordat er een terugtrekking plaatsvindt.