Bitcoin

Op donderdag 25 januari heeft de Amerikaanse overheid een kennisgeving ingediend om bijna $130 miljoen aan Bitcoins te verkopen die in beslag zijn genomen als gevolg van de ondergang van de Silk Road darknet-marktplaats. Deze Bitcoins werden in twee verschillende gevallen geconfisqueerd, eerst in Memphis, Tennessee, op 10 februari 2021, en vervolgens in Arlington, Virginia, op 11 mei 2021.

De verkoop van de Bitcoins zal naar verwachting plaatsvinden in twee kavels: 2874 BTC ter waarde van $129 miljoen, samen met 58 BTC met een waarde van $3,3 miljoen. De aankondiging biedt de mogelijkheid voor individuen, uitgezonderd verdachten, om binnen een periode van 60 dagen vanaf 10 januari een belang in het in beslag genomen eigendom aan te vragen via een aanvullend verzoekschrift.

Bovendien staat het ook open voor verzoekschriften voor kwijtschelding, wat zou kunnen leiden tot het kwijtschelden van een deel of alle in beslag genomen Bitcoins. Eerder behoorden deze Bitcoins toe aan twee personen die betrokken waren bij de beruchte Silk Road.

Het eerste deel van de Bitcoins behoorde toe aan Ryan Farace, een in Maryland geboren man die samen met zijn vader werd veroordeeld voor aanklachten wegens samenzwering tot witwassen van geld dat verband hield met de verkoop van Xanax op de darknet-markt. De kleinere tweede partij Bitcoins behoort toe aan Sean Bridges, een voormalig speciaal agent van de Amerikaanse geheime dienst die betrokken was bij Silk Road-onderzoeken en ook wordt beschuldigd van het stelen van Bitcoins die door de Amerikaanse overheid waren verkregen.

Inbeslagname van Bitcoin van Silk Road

De Amerikaanse overheid heeft Bitcoin-holdings in beslag genomen die zijn gekoppeld aan de beruchte Silk Road-marktplaats in twee afzonderlijke gevallen. De eerste partij werd in beslag genomen op 10 februari 2021 in Memphis, Tennessee, gevolgd door een andere inbeslagname op 11 mei 2021 in Arlington, Virginia. Bovendien finaliseerde de districtsrechtbank in Maryland de veroordeling en inbeslagname van de Bitcoin aan de Amerikaanse overheid op 8 januari 2024.

Deze in beslag genomen fondsen vertegenwoordigen slechts een fractie van de totale Silk Road-gerelateerde activa die de Amerikaanse overheid tot nu toe heeft geconfisqueerd. Naast vroege inbeslagnames die verband hielden met de maker van Silk Road, Ross Ulbricht, in 2013, nam de Amerikaanse overheid $3,6 miljard aan Bitcoin in beslag van James Zhong in 2022. Dit kwam bovenop nog eens $1 miljard aan Bitcoin in 2020.

Per december 2023 hield de Amerikaanse overheid ongeveer $9 miljard aan Bitcoins. Deze som omvat echter Bitcoins die afkomstig zijn uit verschillende bronnen naast inbeslagnames in verband met Silk Road.

Het verkopen van deze in beslag genomen Bitcoins van Silk Road door de Amerikaanse overheid zou mogelijk verdere verkoopdruk op de BTC-prijs kunnen veroorzaken. Sinds de goedkeuring van de Bitcoin ETF heeft de BTC-prijs aanzienlijke verkoopdruk ondervonden en is onder de $40.000 gezakt. Sommige marktanalisten verwachten dat de BTC-prijs nog eens met 15% zou kunnen corrigeren vanaf de huidige niveaus.

Door Admin