Bitcoin daalt onder $39.000, cryptomarkt verliest 5,5% van totale waarde

Op dinsdag dook de prijs van Bitcoin voor het eerst in meer dan zeven weken onder de $39.000, bijna twee weken na de goedkeuring van de spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s). De prijs van Bitcoin daalde zelfs tot $38.666 en werd verhandeld rond $38.977 om 8.48 uur EDT, met een dagelijkse verlies van 4,8%. Dit markeert het laagste niveau sinds 2 december 2023.

Ethereum, ’s werelds grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, daalde bijna 7,5% tot $2.200, terwijl sommige andere altcoins hun prijzen met bijna 14% zagen dalen.

Op dat moment was de totale waarde van de cryptocurrency-markt met 5,5% gedaald tot $1,50 biljoen, volgens gegevens van CoinMarketCap, een website voor het bijhouden van digitale activaprijzen.

Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, bereikte bijna het niveau van $49.000 op 11 januari – de dag waarop de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de goedkeuring gaf voor spot Bitcoin ETF’s. Deze langverwachte beslissing stelde investeerders, vooral financiële instellingen, in staat om Bitcoin te verhandelen zonder het daadwerkelijk in bezit te hebben.

Een week na de goedkeuring dook de prijs van Bitcoin rond 4% naar beneden afgelopen vrijdag, als gevolg van afnemend optimisme onder investeerders die hun posities liquideerden om winst te nemen.

Volgens sommige analisten ondergaan Bitcoin en andere cryptocurrencies nog steeds een correctiefase na de goedkeuring van ETF’s. Deze correctie komt voort uit de reactie van de markt op de nieuwe mogelijkheden voor handel en investeringen die de goedkeuring van ETF’s met zich meebrengt.

Het is duidelijk dat de cryptocurrency-markt momenteel in beweging is en gevoelig is voor verschillende externe factoren, waaronder regelgeving en marktpsychologie. Investeerders zullen nauwlettend blijven volgen hoe de markt reageert op de recente ontwikkelingen en hoe Bitcoin en andere cryptocurrencies zich in de nabije toekomst zullen gedragen.