Bitcoin stijgt boven $43.000 met stabiliserende ETF-stromen en volumes

Op maandagmiddag vertoonde Bitcoin (BTC) een opwaartse trend nadat de bulls met succes een eerdere poging van bears te hebben afgeslagen om de prijs te verlagen. De daling werd gestopt op $41.800, waarna BTC van richting veranderde en steeg naar $43.200 op het moment van schrijven.

Deze stijging volgt op een weekend van handelen rond de steunzone van $42.000, die zich bevindt in het midden van het handelsbereik van BTC sinds de eerste week van december, toen de belangrijkste cryptomunt weerstand doorbrak op $39.000.

Hoewel de bulls en bears over het algemeen op gelijk niveau staan op de korte termijn, hebben de bulls aan het begin van deze week het momentum aan hun zijde, zoals opgemerkt door Wyckoff.

BTC Spot ETFs

Matteo Greco, onderzoeksanalist bij Fineqia International, benadrukte dat de markt vooral gefocust is op BTC Spot ETFs. Ondanks een verwachte afname in instroom bij nieuw gelanceerde ETF’s na sterke initiële netto instroom, blijft de totale instroom sinds de lancering opmerkelijk positief. De uitstroom bij GBTC wordt verwacht af te nemen, gezien recente dagen van verminderde redempties en stabilisatie in handelsvolumes.

Greco benadrukte dat ondanks de netto uitstroom van afgelopen week, de handelsvolumes robuust blijven, met een cumulatief volume van bijna $25 miljard sinds de lancering en een dagelijks gemiddeld handelsvolume van ongeveer $2,2 miljard.

Terwijl de volumes op gecentraliseerde beurzen voor digitale activa afnemen, onderstreept Greco de speculatie rondom BTC Spot ETFs, met een piek in volume tijdens de goedkeuringsweek, gevolgd door een snelle afname en stabilisatie in handelsvolumes.

Greco is niet de enige die verwacht dat de uitstroom bij GBTC zal afnemen; analisten van JPMorgan zien een vergelijkbare ontwikkeling. “De netto instroom op vrijdag keerde de vierdaagse reeks van redempties om,” zeiden de analisten op maandag, waarbij ze erkenden dat de omvang van de verkopen “klein blijft.”

Volgens Bloomberg Intelligence-analist James Seyffart hebben uitstroom bij GBTC nu de $5 miljard overschreden, terwijl de bruto instromen voor de andere ETF’s $5,8 miljard bedragen, wat resulteert in een netto instroom van $759 miljoen.