Hoeveel mensen in de wereld hebben Bitcoin?

Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency ter wereld en wordt door veel mensen gezien als een alternatief voor traditionele valuta. Het is echter moeilijk om het exacte aantal mensen te bepalen dat Bitcoin bezit, omdat transacties op de blockchain anoniem zijn. Toch zijn er verschillende manieren om een schatting te maken van het aantal Bitcoin-bezitters.

Schattingen van het aantal Bitcoin-bezitters

Er zijn verschillende bronnen die schattingen geven van het aantal mensen dat Bitcoin bezit. Een van deze bronnen is het onderzoeksbureau Chainalysis, dat gespecialiseerd is in blockchain-analyse. Volgens hun gegevens waren er in januari 2021 ongeveer 22 miljoen Bitcoin-adressen die actief waren en minstens één transactie hadden uitgevoerd. Het is echter belangrijk op te merken dat één persoon meerdere Bitcoin-adressen kan bezitten, dus dit cijfer geeft geen exact aantal Bitcoin-bezitters.

Een andere bron is Glassnode, een blockchain-analysebedrijf dat ook schattingen maakt van het aantal Bitcoin-bezitters. Volgens hun gegevens waren er in januari 2021 ongeveer 32 miljoen Bitcoin-adressen met een saldo van ten minste 0,001 Bitcoin. Dit betekent niet dat alle Bitcoin-adressen ook daadwerkelijk in gebruik zijn, maar het geeft wel een idee van het aantal mensen dat Bitcoin bezit.

Andere factoren die van invloed zijn op het aantal Bitcoin-bezitters

Het aantal mensen dat Bitcoin bezit, kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

  • De prijs van Bitcoin: als de prijs van Bitcoin stijgt, kan dit meer mensen aantrekken om het te kopen en te bezitten.
  • De populariteit van cryptocurrency: naarmate cryptocurrency in het algemeen meer mainstream wordt, kan dit meer mensen aantrekken om Bitcoin te bezitten.
  • Regulering: regelgeving kan van invloed zijn op het aantal mensen dat Bitcoin bezit. Als overheden Bitcoin verbieden of beperkingen opleggen, kan dit het aantal Bitcoin-bezitters verminderen.

Conclusie

Hoewel het moeilijk is om het exacte aantal mensen te bepalen dat Bitcoin bezit, geven schattingen van blockchain-analysebedrijven aan dat het aantal actieve Bitcoin-adressen in de tientallen miljoenen ligt. Naarmate de populariteit van cryptocurrency blijft groeien en Bitcoin meer mainstream wordt, kan het aantal Bitcoin-bezitters naar verwachting ook blijven toenemen.