Een analist voorspelt een krachtige opleving van Bitcoin (BTC) na grootschalige liquidaties

Bitcoin maakte gisteren een neerwaartse beweging en daalde naar een dagelijks dieptepunt van ongeveer $35.000. Desondanks suggereert analist Credible Crypto dat de leidende cryptocurrency zich nog steeds kan voorbereiden op een aanzienlijke stijging.

In een recente video-update legde Credible Crypto uit aan zijn 350.000 volgers dat Bitcoin zich mogelijk in de laatste fase van een correctiebeweging van de vierde golf bevindt. Hij speculeert dat BTC op kortere tijdschema’s een opwaarts driehoekspatroon zou kunnen vormen, wat zou duiden op het einde van golf vier.

“Waarschijnlijker is dat het zich waarschijnlijk zal ontwikkelen als [een opwaartse driehoek]. Dat lijkt voor mij zeer plausibel. Driehoeken worden vaak aangetroffen in vier golven… Het zou er ongeveer uitzien als [consolidatie] hier, als een opwaartse driehoek, gevolgd door een uitbraak naar boven. Dat zou kunnen zijn wat we momenteel waarnemen…” merkte Credible Crypto op.

Elliott Wave-theorie

De analist maakt gebruik van de Elliott Wave-theorie in zijn technische analyse. Deze theorie probeert de prijsbeweging te voorspellen door de psychologische patronen van de massa te volgen, die de neiging heeft golven te vormen. Volgens deze theorie doorloopt een actief dat in een opwaartse trend verkeert een vijfwellige rally, waarbij golven één, drie en vijf omhoog gaan, en golven twee en vier consolidatie vertegenwoordigen.

Bij het bestuderen van het diagram van Credible Crypto zou een doorslaggevende doorbraak boven $38.000 kunnen duiden op het einde van golf vier, wat Bitcoin in de richting van zijn doel van ongeveer $44.000 zou kunnen stuwen.

Credible Crypto benadrukte ook dat de recente terugval een aanzienlijk deel van het openstaande Bitcoin-belang heeft weggevaagd, dat de uitstaande BTC-futures-contracten meet. Aangezien overmatige hefboomwerking is verminderd, suggereert hij dat Bitcoin nu gereed is voor een opwaartse trend.

Massale liquidaties

“We hebben een massale liquidatie gezien – de grootste sinds het begin van deze opleving. De omvang van de liquidatie is vergelijkbaar met die bij $25.000. Het openstaande belang is volledig uitgewist. Ik verwacht niet echt dat veel bereikt kan worden door de prijs hier naar beneden te drukken, gezien de massieve opwaartse trend. Verwacht eerder dat de koopjes agressief zullen zijn,” voegde hij toe.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $35.750. Volgens de analyse van Credible Crypto zou de cryptocurrency ondanks de recente zwakte binnenkort haar opleving kunnen hervatten.