De op een na grootste Bitcoin-bezitter ter wereld is onthuld door Arkham Intelligence

De op een na grootste Bitcoin-bezitter ter wereld is onthuld door Arkham Intelligence, een toonaangevende crypto-analysefirma, beweren ze. Deze bezitter blijkt Grayscale Investments te zijn, een prominente vermogensbeheerder in de crypto-industrie.

Volgens Arkham Intelligence hebben ze in totaal 1.750 adressen geïdentificeerd die in het bezit zijn van Grayscale Investments, met een totale waarde van meer dan $16 miljard aan Bitcoin. Als deze bevindingen kloppen, zou Grayscale, naast de mysterieuze Satoshi Nakamoto, de grootste Bitcoin-bezitter ter wereld zijn.

Grayscale’s strijd om een Bitcoin ETF

Grayscale Investments is de laatste tijd vaak in het crypto-nieuws geweest vanwege een juridisch geschil over hun aanvraag voor een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF). Grayscale wil zijn gigantische Bitcoin-fonds (GBTC) omzetten in een ETF, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft deze aanvraag aanvankelijk afgewezen. De rechter heeft echter geoordeeld dat de redenen voor de afwijzing niet voldoende waren, waardoor de SEC de aanvraag opnieuw moet beoordelen.

De onthulling van Arkham zet Grayscale opnieuw in de schijnwerpers, omdat er altijd twijfels waren over de werkelijke omvang van hun Bitcoin-bezit, aangezien ze nooit hun adressen openbaar hebben gemaakt. De cijfers van Arkham komen echter sterk overeen met de officiële beweringen van Grayscale zelf. Hierdoor komt het totale aantal Bitcoins in bezit van Grayscale op meer dan 627 duizend, met een totale waarde van $16 miljard.

Ethiek van openbaarmaking in de crypto-wereld

Het werk van Arkham in crypto-analyse brengt nu veel nieuwe informatie aan het licht, wat de transparantie in de Bitcoin-wereld zeker ten goede komt. Hoewel sommige critici de publicatie van deze gevoelige informatie als onethisch beschouwen, is de CEO van Arkham van mening dat het belangrijk is om dergelijke informatie openbaar te maken. Het bedrijfsdoel is om de anonimiteit van de Bitcoin-blockchain te verminderen en zelfs beloningen uit te reiken aan crypto-detectives die onbekende adressen identificeren.