De cryptomarkt als veilige haven?

Wij denken dat Bitcoin zich momenteel in een relatief rustig gebied bevindt, met belangrijke weerstandsniveaus rond $38.000 of zelfs $48.000. Toch zal het de komende weken niet gemakkelijk zijn om die bovengrens te bereiken.

De cryptomarkt houdt zijn totale waarde boven de $1,25 biljoen, zelfs na een beangstigende daling op de aandelenmarkt. Bitcoin en andere grote cryptocurrencies proberen opnieuw een veilige haven te zijn.

Er wordt ook gespeculeerd dat marktonrust in de week voorafgaand aan de FOMC-vergadering de toezichthouder ertoe zal dwingen zijn strenge houding te versoepelen, wat gunstig kan zijn voor crypto, zelfs als de inkomsten van Google’s cloud business dalen, enzovoort.

Afgelopen woensdag slaagde Bitcoin er niet in om de $35.000 te doorbreken. Toch zien we een reeks hogere dieptepunten die de prijs dichter bij de bovenkant van het consolidatiebereik hebben gebracht sinds dinsdag.

Crypto nieuws

De voormalige baas van BitMEX, Arthur Hayes, ziet kansen voor Bitcoin in tijden van wereldwijde crisis. Hij zegt dat als Amerikaanse overheidsobligaties geen veilige haven meer bieden, Bitcoin en goud zullen stijgen vanwege de vrees voor wereldwijde inflatie in oorlogstijden. Bitcoin maakt een periode van onrust door, maar het kan eindigen met zowel een stijging als een daling, aldus Bitfinex.

De huidige opwaartse trend zou kunnen aanhouden tot april 2024, volgens AltTab Capital. Galaxy Digital voorspelt dat binnen een jaar na de lancering van spot Bitcoin ETF’s er $14,4 miljard aan investeringen in dergelijke fondsen zal stromen.

Dit zou kunnen leiden tot een stijging van 74% in de wisselkoers van BTC naar $59.000. Binance heeft de rechtbank gevraagd om de rechtszaak van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) te seponeren, en beweert dat de toezichthouder zijn bevoegdheden te buiten gaat.

“Het Congres heeft de CFTC niet aangewezen als ’s werelds politie voor derivaten,” aldus Binance in haar beroep. Volgens CoinDesk overweegt betalingsgigant Mastercard samen te werken met cryptocurrency wallets Ledger en Metamask. Een betaalkaart zou walletbeheerders helpen om meer actieve gebruikers aan te trekken.