De Bitcoin prijs ondervond een neerwaartse druk na de publicatie van de Amerikaanse Nonfarm Payrolls voor september

De Bitcoin prijs reageerde aanvankelijk negatief op het nieuws over de Amerikaanse Nonfarm Payrolls voor september. Het rapport overtrof ruimschoots de verwachtingen, met de toevoeging van ongeveer 336.000 banen, terwijl er was voorspeld dat er slechts 170.000 banen zouden worden toegevoegd.

Bovendien werden de cijfers voor augustus naar boven bijgesteld, van 187.000 naar 227.000, wat een indrukwekkende stijging van 21% markeerde.

Dit nieuws leidde tot een neerwaartse beweging in de Bitcoin prijs, die in het eerste uur na de publicatie van het rapport met 1,85% daalde. Tijdens de intraday-handel bereikte BTC zelfs een dieptepunt van drie dagen op $27.269, waarbij het zelfs de steun van de 200-daagse Exponentiële Voortschrijdende Gemiddelde (EMA) verloor. Op het moment van schrijven wist de cryptocurrency zich echter te herstellen van de initiële daling en testte het weerstandsniveau op $27.418.

De Amerikaanse Dollar Index (DXY) noteerde een stijging van 0,45% op dagbasis op 106,80, aangezien het arbeidsrapport voor september 97% boven de verwachtingen uitkwam. FXStreet-analist Yohay Elam merkte op: “De voet lijkt even van het gaspedaal te zijn geweest, maar staat er nu weer vol op – de Nonfarm Payrolls van september overtroffen de verwachtingen met een indrukwekkende stijging van 336.000 banen.

Dit levert voldoende brandstof voor de Federal Reserve (Fed) om de rentetarieven langer hoog te houden, en misschien zelfs een renteverhoging kort na Halloween. Het arbeidsrapport van september heeft een positieve invloed op de Amerikaanse dollar. Een herstel van goud en aandelen kan even op zich laten wachten.” Op dit moment bevindt het doelbereik voor de Amerikaanse federale fondsenrente zich tussen 5,25% en 5,50%.

Bron: Fxstreet.com