De analist beweert dat, ondanks een stijging van 14% in de afgelopen 30 dagen, whales en grote investeerders nog steeds voorzichtig blijven en risico’s vermijden

De handelsprijs van Bitcoin blijft gestaag stijgen, zelfs zonder positief nieuws, wat suggereert dat er mogelijk een bullish periode aanbreekt. Tegelijkertijd wijst de huidige situatie erop dat er een aanzienlijke correctie op de loer ligt.

Bitcoin, een toonaangevende cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie, wordt momenteel verhandeld tegen $27.902, wat een stijging van 6,30% vertegenwoordigt gedurende de afgelopen 30 dagen, zelfs zonder positieve nieuwsstimulans.

Bitcoin stijging

In de afgelopen maand schommelde de Bitcoin prijs tussen het laagste punt van $25.000 en het hoogste punt van $28.500. Samengevat heeft Bitcoin deze maand een nettostijging van 13,5% laten zien, ondanks het ontbreken van positieve nieuwsberichten.

Op 5 oktober 2023 deelde Ki Young Ju, de CEO en mede-oprichter van CryptoQuant, zijn mening over de recente analyse van CryptoQuant. Hij merkte op dat Bitcoin whales nog steeds voorzichtig zijn op de derivatenbeurzen en dat Bitcoin wellicht grote prijsschommelingen kan vertonen.

De huidige situatie in de cryptomarkt wordt gekenmerkt door een aanzienlijke verhouding tussen winst en risico, mede als gevolg van het plotselinge opflakkeren van het conflict tussen Palestijnse militanten en Israël. Na vier decennia van conflict tussen Hamas (een als terroristische organisatie aangemerkte groepering) en Israël, verklaarde Hamas plotseling de oorlog aan Israël op een zaterdag.

Sommige voorstanders van cryptovaluta vrezen dat dit slecht nieuws kan betekenen voor cryptocurrencies, omdat Hamas in het verleden cryptovaluta heeft gebruikt om betalingen te ontvangen van diverse netwerken en organisaties voor illegale activiteiten.

Het is mogelijk dat in de nabije toekomst de meeste landen negatieve verklaringen zullen afleggen over cryptocurrencies, wat paniek onder crypto-investeerders kan veroorzaken en leiden tot aanzienlijke correcties in de handelsprijzen van alle belangrijke cryptovaluta.

Bitcoin Fear & Greed Index

De huidige Bitcoin Fear & Greed Index staat op 50, wat aangeeft dat de markt momenteel niet op een niveau staat waarin men verdere prijsstijgingen verwacht. Dit suggereert dat de markt mogelijk binnenkort te maken kan krijgen met aanzienlijke correcties.