Bitcoin schiet omhoog, breekt de $45.000 barrière na bijna twee jaar

De cryptowereld is opnieuw in rep en roer nu de Bitcoin, voor het eerst in bijna twee jaar, de $45.000 (ongeveer €40.000) heeft overschreden. De plotselinge stijging van meer dan 4% in de koers van de cryptomunt duidt op een groeiend vertrouwen bij grote investeerders, met als voornaamste drijfveer het optimisme rond de mogelijke goedkeuring van de eerste beursgenoteerde bitcoin fondsen door de Amerikaanse toezichthouder.

Hayden Hughes, medeoprichter van handelsplatform Alpha Impact, wijst op een interessant fenomeen: beleggers in de Verenigde Staten en Europa vrezen dat ze binnenkort niet voldoende bitcoins zullen hebben om volop te kunnen profiteren van de verwachte goedkeuring van deze fondsen. Dit heeft een koopgolf tot gevolg, wat op zijn beurt de prijs van de cryptomunt verder opdrijft.

De opwaartse trend van Bitcoin is geen nieuw fenomeen. Vorig jaar beleefde de munt al een aanzienlijke stijging in waarde. In het begin van 2022 lag de waarde rond de $16.600, maar slechts een maand geleden raakte de munt de $40.000 aan.

Interessant genoeg hebben grote financiële bedrijven, waaronder BlackRock, aanvragen ingediend voor beursgenoteerde bitcoinfondsen bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). De goedkeuring van deze aanvragen zou kunnen leiden tot miljarden dollars aan extra investeringen in cryptovaluta.

De stijging in waarde is niet exclusief voor Bitcoin. Ook andere cryptomunten ervaren een opwaartse trend. Ether, de op een na grootste cryptomunt, registreerde bijvoorbeeld een stijging van bijna 3% op dinsdagochtend.

Deze recente ontwikkelingen benadrukken de groeiende belangstelling en acceptatie van digitale valuta binnen de financiële markten. Hoewel dit een moment van optimisme en opwinding is voor crypto-investeerders, blijft de volatiliteit van de markt een punt van aandacht.