Bitcoin doorbreekt $30.000 te midden van de toetreding van TradFi tot crypto

De grootste cryptocurrency ter wereld op basis van marktwaarde, Bitcoin, heeft sinds april geen koers boven de $30.000 bereikt.

Echter heeft Bitcoin voor de tweede keer dit jaar de $30.000 doorbroken te midden van een optimistisch sentiment op de markt, nadat verschillende spelers uit de traditionele financiële sector (TradFi) verder de cryptowereld in duiken. Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met meer dan 10% gestegen. Volgens gegevens van TradingView bereikte de bitcoin koers voor het laatst boven de $30.000 in april 2023.

“Het lijkt erop dat de cryptomarkt in de nabije toekomst volledig zal worden herstructureren door de grootste investeringsmaatschappijen in het land,” schreef Ruslan Lienkha, hoofd van de markten bij Web3 crypto- en fiatdienstverlener YouHodler, in een e-mail aan CoinDesk. “Meer investeerders zullen toegang hebben tot crypto-investeringen met veel lagere risico’s. Belangrijk om op te merken is dat een zeer klein percentage van de klanten van BlackRock of Fidelity die geïnteresseerd zijn in spot BTC ETF’s voldoende is om de prijs verder omhoog te brengen.”

De Bitcoin rally komt doordat verschillende TradFi-giganten, waaronder BlackRock, Invesco en WisdomTree, aanvragen hebben ingediend voor spot bitcoin ETF’s. Ondertussen werd de EDX crypto-beurs, die wordt ondersteund door belangrijke TradFi-spelers, ook gelanceerd op dinsdag.

De beurs wordt ondersteund door Fidelity Digital Assets, Charles Schwab en Citadel Securities en zal vier tokens aanbieden in de Verenigde Staten, waaronder Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash en Litecoin. Bitcoin Cash (BCH) is ook gestegen na het nieuws en behaalde een winst van 28% op de dag. Andere ontwikkelingen zijn onder meer dat de bankgigant Deutsche Bank dinsdag heeft aangekondigd dat ze een licentie voor bewaring van digitale activa heeft aangevraagd in Duitsland. TradFi-spelers lijken zich niet te laten afschrikken door een regelgevende aanpak van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) tegen crypto-beurzen.