Bitcoin boven de 40.000 dollar. Wat staat er verder te gebeuren?

Bitcoin heeft een opmerkelijke periode doorgemaakt, met een sterke opmars tot boven de $38.000 en een piek boven $40.500, zelfs doorstijgend naar $42.000. De afgelopen zeven opeenvolgende weken zag Bitcoin een gestage stijging in waarde. Hoewel dit positief lijkt, suggereert deze trend ook een mogelijke neerwaartse correctie om de markt te stabiliseren. In deze fase, waarin Bitcoin vaak onvoorspelbare koersbewegingen maakt, kan een neerwaartse correctie vertraging oplopen, maar zodra dit gebeurt, kan deze scherp zijn.

Specifieke prijsniveaus, met name $40.500 en $42.000, worden nauwlettend in de gaten gehouden. Blijft Bitcoin boven $42.000, dan zijn hogere niveaus zoals $45.500 en $48.000 denkbaar.

Bron:Tradingview

Er is ook een toenemende verkoopdruk merkbaar in de markt, afgaande op zowel de prijs als de Relative Strength Index (RSI), een indicator die kracht meet. Ondanks de stijgende prijs sinds eind oktober, wijst de ‘relatieve kracht’ (weergegeven door de groene lijn onder de grafiek) op afnemende koopkracht.

Dit wijst erop dat hoewel de prijs stijgt, de kopers langzaam terrein lijken te verliezen. Dit fenomeen kan resulteren in een toekomstige prijsdaling, waarvan de impact sterker kan zijn naarmate deze trend voortduurt. Dit betekent niet per se een directe neerwaartse beweging, maar het is wel een factor om in gedachten te houden bij het analyseren van de markt.