Belangrijke gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de prijs van Bitcoin en Ethereum deze week

SECDe cryptomarkt heeft een lichte positieve stemming ervaren na de indiening van de BlackRock iShares spot Bitcoin ETF bij de Amerikaanse SEC en de vermindering van enkele zorgen (FUD) door de Amerikaanse SEC-rechtszaken tegen crypto-uitwisselingen Binance en Coinbase. De twee grootste crypto-activa, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), herstelden zich van een daling nadat de Amerikaanse Federal Reserve de rente onveranderd liet, maar aangaf later dit jaar deze te willen verhogen.

De prijzen van Bitcoin en Ethereum daalden vandaag lichtjes doordat investeerders voorzichtig worden in afwachting van belangrijk crypto-nieuws en gebeurtenissen deze week. De Amerikaanse staatsobligatierendementen blijven stijgen vanwege de uitgifte van nieuwe schatkistpapieren door het Amerikaanse ministerie van Financiën. Ondertussen blijft de Amerikaanse dollar zwak na een “hawkish pause” van de Amerikaanse Fed, waarbij de Amerikaanse dollarkoersindex (DXY) onder de 102,50 zakte.

De prijs van Bitcoin beweegt doorgaans tegengesteld aan de Amerikaanse staatsobligatierendementen en de Amerikaanse dollar. Investeerders kijken uit naar nieuwe richtlijnen voor monetair beleid in de komende maanden tijdens het getuigenis van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Fed, voor de House Financial Services Committee op woensdag en de Senate Banking Committee op donderdag. Fed-functionarissen Lisa Cook en Philip N. Jefferson zullen ook getuigen voor het Amerikaanse Congres.

Daarnaast staan er deze week toespraken gepland van zes Fed-functionarissen, waaronder James Bullard, John Williams en Raphael Bostic. Bovendien zal de Bank of England op donderdag haar rentebesluit bekendmaken, waarbij wordt verwacht dat de rente met nog eens 25 basispunten wordt verhoogd om de inflatie te beteugelen. Investeerders zullen ook uitkijken naar nieuwe richtlijnen van functionarissen van de Europese Centrale Bank, nadat de ECB vorige week de rente met nog eens 25 basispunten heeft verhoogd en verdere aanscherping heeft gesuggereerd.

De inflatiegegevens die deze week door verschillende landen worden vrijgegeven, en de beslissing van de centrale bank van China om activiteiten weer op gang te brengen door middel van stimuleringsmaatregelen en andere maatregelen, kunnen ook invloed hebben op het perspectief van investeerders deze week. De BTC-prijs daalde met 0,50% tot $26.404, met een 24-uurs laagste en hoogste punt van respectievelijk $26.312 en $26.675. Ondertussen handelt de ETH-prijs momenteel op $1.724, een daling van 0,5% in de afgelopen 24 uur. De cryptocurrency koersen bewegen voornamelijk zijwaarts te midden van onzekerheid op de markt.