Nieuwe voorspelling voor Bitcoin: Analist voorspelt dat BTC in 2024 $34.500 kan bereiken

Bitcoin stabiel ondanks Fed’s renteaankondiging

Bitcoin (BTC) heeft deze week weinig schommelingen in de prijs gekend en is slechts met 0,25% gestegen gedurende zeven dagen, volgens gegevens van CoinMarketCap. Na de aankondiging op woensdag dat de federale rentetarieven op hun huidige niveau zullen blijven, heeft de belangrijkste cryptocurrency de verwachte reactie vertoond door zijn prijs boven de $27.000 te handhaven.

In de afgelopen twee dagen heeft Bitcoin echter een lichte prijsdaling van 2% ervaren. Terwijl het meest waardevolle blockchain-activum nu rond de $26.500 zweeft, heeft crypto-analist Captain Faibik voorspeld dat er een aankomende bullish periode kan zijn, wat mogelijk zou kunnen leiden tot aanzienlijke winsten voor BTC tegen het einde van 2023.

Analisten zeggen dat Bitcoin klaar is voor een winst van 30%

Afgelopen zaterdag deelde Captain Faibik zijn Bitcoin-prijsvoorspelling met zijn 65.000 volgers op X (voorheen bekend als Twitter). Met behulp van gegevens van Tradingview gaf de analist aan dat Bitcoin momenteel bezig is met consolidatie in een neerwaartse wig die teruggaat tot maart 2023.

Volgens Faibik is het waarschijnlijk dat dit activum gedurende heel oktober binnen deze wig zal blijven, mogelijk dalend tot $23.000. Na het bereiken van dit prijsniveau voorspelt Faibik dat Bitcoin een prijsdoorbraak zou kunnen ervaren en een krachtige bullmarkt zou kunnen starten.

Om dit uit te leggen, wordt een neerwaartse wigpatroon doorgaans geïnterpreteerd als een bullish signaal. Dit suggereert meestal dat een neerwaartse trend aan momentum verliest en dat er binnenkort een ommekeer in de prijs kan plaatsvinden.

Als dit patroon zich in de huidige Bitcoin-markt voordoet, voorspelt Captain Faibik dat Bitcoin in november zou kunnen beginnen te stijgen, met als hoogtepunt een prijs van $34.500 in januari 2024. Zo’n prijsstijging zou een toename van 30% betekenen ten opzichte van de huidige prijs van Bitcoin.

Zoals gebruikelijk zijn er geen garanties voor deze voorspelling, aangezien de cryptomarkt onderhevig is aan verschillende factoren. Beleggers worden aangeraden om grondig persoonlijk onderzoek te doen voordat ze investeringsbeslissingen nemen.

Bitcoin whales verwerven meer marktaandeel

In ander nieuws hebben Bitcoin-bezitters die niet als ‘whales’ worden beschouwd, wat doorgaans verwijst naar adressen met minder dan 100 BTC, hun totale bezit in de BTC-markt vergroot.

Volgens gegevens van Santiment hebben deze portefeuilleadressen sinds oktober 2022 2,4% van de BTC-voorraad verworven en vertegenwoordigen ze nu een recordhoogte van 41,1% van de beschikbare BTC-voorraad.

Aan de andere kant hebben BTC-whales, die doorgaans worden gedefinieerd als adressen met 100-100.000 BTC, sinds begin juni 0,9% van hun BTC verkocht en vertegenwoordigen ze nu 55,5% van de beschikbare BTC-voorraad, het laagste niveau van marktdominantie sinds mei.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor ongeveer $26.574, met een daling van 0,07% in de afgelopen dag. Het dagelijkse handelsvolume van de token is ook met 29,95% gedaald en wordt gewaardeerd op $9,17 miljard. Met een marktkapitalisatie van $517,19 miljard behoudt Bitcoin zijn positie als de grootste cryptocurrency op de markt.