Hoe kunt u de beveiligings- en privacy-instellingen van uw VPN maximaliseren voor de handel in crypto?

Het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) kan uw online veiligheid en privacy verbeteren, het is dus zeker aan te raden om altijd een VPN te gebruiken als je in crypto handelt. U bewaart uw crypto namelijk zelf, u bent uw eigen bank en daarom is het belangrijk dat u daarvoor ook de juiste veiligheidsmaatregelen neemt.

Wat is een VPN?

Voordat we uitleggen hoe u een VPN gebruikt en waarom dit belangrijk is tijdens crypto handel, zullen we eerst de vraag: ‘Wat is VPN?’ beantwoorden. Kort gezegd is het een dienst die u kan helpen om uw internetverkeer te versleutelen, waardoor het alleen kan worden gelezen door uzelf en degene die de informatie zal ontvangen. Ook wordt uw IP-adres verborgen en kunt u tracking omzeilen.

Waarom u een VPN moet gebruiken bij handel in crypto

Er wordt nog veel gedacht dat de handel in crypto volledig anoniem is, maar in werkelijkheid is dat niet helemaal waar. Transacties worden wel versleuteld, maar ze zijn wel terug te vinden op de blockchain. Door deze transacties te volgen, zou een hacker in theorie nog steeds uw identiteit kunnen achterhalen. Ook gebruiken de meeste exchanges een KYC en AML verificatiesysteem, waardoor uw identiteit altijd gekoppeld kan worden aan uw wallet. Extra bescherming van uw gegevens kan dus helemaal geen kwaad!

Hoe u een VPN gebruikt om uw crypto handel te beveiligen

Hier is een stap-voor-stap gids die u kunt volgen:

Selecteer een effectief encryptieprotocol

Het coderingsprotocol van uw VPN bepaalt hoe veilig uw gegevens zijn. Er zijn verschillende beveiligingsniveaus beschikbaar via versleutelingsprotocollen als PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN en IKEv2.

De meeste gebruikers kiezen OpenVPN omdat het als de veiligste wordt beschouwd. Zorg ervoor dat de VPN die u kiest een robuuste encryptietechnologie ondersteunt die het beschermingsniveau biedt dat u nodig hebt.

Zet de noodschakelaar aan

Als de VPN-verbinding wordt verbroken, is een kill switch een essentiële functie die voorkomt dat uw internetverbinding uw echte IP-adres vrijgeeft. Uw toestel kan zonder kill switch terugkeren naar de standaard internetverbinding, waardoor uw echte IP-adres en locatie worden onthuld, waardoor u weer wordt blootgesteld aan de gevaren.

Gebruik multi-factor authenticatie

Door een tweede vorm van identiteit te vereisen, zoals een veiligheidsteken of biometrische verificatie, voegt multifactor authenticatie een extra beveiligingslaag toe aan uw VPN-account.Zelfs in het geval dat uw wachtwoord wordt gehackt, kan dit illegale toegang tot uw account tegenhouden.

Update uw VPN-software regelmatig

Zoals alle software kunnen VPN’s gebreken bevatten waar hackers misbruik van kunnen maken. Zorg ervoor dat uw VPN-software is bijgewerkt met de meest recente beveiligings patches en -upgrades om dit te voorkomen. Dit kan ervoor zorgen dat uw VPN u beschermt tegen de meest recente online gevaren.

Gebruik geen gratis VPN-diensten

Gratis VPN-diensten lijken misschien aanlokkelijk, maar ze brengen vaak ernstige privacy- en veiligheidsrisico’s met zich mee. Gratis VPN’s verzamelen vaak gebruikersgegevens en verkopen deze aan externe reclame, wat het nut van een VPN voor anonimiteit tenietdoet.

Kortom, een VPN is een effectief middel om uw online veiligheid en privacy te verbeteren terwijl u handelt in crypto. Het is echter cruciaal om een krachtig encryptieprotocol te kiezen, een kill switch te installeren, multi-factor authenticatie te gebruiken en uw VPN-software voortdurend bij te werken en weg te blijven van gratis aanbieders om de efficiëntie ervan te maximaliseren.