Bullflag-patroon op de wekelijkse Bitcoin-grafiek

Cryptocurrency-analist “Carl from the Moon” heeft een interessant patroon opgemerkt op de wekelijkse Bitcoin-grafiek, wat een mogelijke stijging naar $40.000 kan betekenen. Dit patroon, bekend als een Bitcoin-bullflag, heeft een doel van ongeveer $40.000.

Een bullflag is een grafiekpatroon dat bestaat uit twee stijgingen gescheiden door een korte terugval. Het toont aanhoudende steun in de markt, ondanks enkele winstnemingen en nieuwe shortposities die de prijs drukken.

Als de consolidatie doorgaat, kan de prijs uitbreken naar hogere niveaus en nieuwe hoogtepunten bereiken, zodra de bullen weer controle krijgen.

Wat betreft de Bitcoin-prijsactie: BTC steeg in de afgelopen 24 uur met 0,29% naar $27.683. Vandaag bereikte Bitcoin $27.896 na een snelle stijging op maandag. Hoewel BTC eerder deze week kortstondig de $28.000 overschreed voordat het winst terugdraaide.

Negentropic, medeoprichter van Glassnode, benadrukt de indrukwekkende stijging van BTC in oktober en stelt dat een grote daling op dit moment onwaarschijnlijk lijkt. Hij merkte op dat BTC een stijging van 6% had op zondag, gevolgd door een daling van 4,5% op maandag, maar de risicosignalen suggereren dat een grote daling nu niet waarschijnlijk is.

Santiment meldt dat Bitcoin zijn hoogste handelsvolume op maandag had, slechts enkele uren nadat het voor het eerst sinds medio augustus de $28.400 barrière doorbrak.