Bitcoin Whale Michael Saylor overweegt mogelijk meer BTC te kopen

MicroStrategy is van plan om tot $750 miljoen aan aandelen te verkopen, mogelijk om BTC te verwerven. De prijs van bitcoin steeg na de bekendmaking.

MicroStrategy, de softwareontwikkelaar die de afgelopen jaren een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) heeft verzameld, overweegt om tot $750 miljoen op te halen door meer aandelen te verkopen. De opbrengst hiervan wil het bedrijf gebruiken om meer bitcoin te kopen, naast andere doeleinden.

De aankondiging werd gedaan in een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op dinsdag laat. Na het nieuws steeg de prijs van bitcoin opmerkelijk, van ongeveer $29.200 naar bijna $29.800.

Voorzitter Michael Saylor heeft MicroStrategy sterk betrokken bij bitcoin, waarbij hij sinds de pandemie miljarden dollars aan waarde heeft gekocht. En hij heeft geld opgehaald om dit op de ouderwetse manier te doen: door meer van het beursgenoteerde bedrijf’s aandelen en obligaties te verkopen. Dit voegt zich bij die strategie.

Het bedrijf bezat op 31 juli 152.800 bitcoin, die nu ongeveer $4,5 miljard waard zijn. “We zijn van plan om de netto-opbrengst van deze aanbieding te gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de aankoop van bitcoin en werkkapitaal, en, afhankelijk van de marktomstandigheden,” reeds uitgegeven obligaties, aldus de indiening van MicroStrategy op dinsdag.