Bitcoin

Bitcoin nadert een recordprijs, na dinsdag boven de $64.000 te zijn geklommen. Het huidige record staat op $ 64.895, dat in april werd bereikt. ‘S Werelds grootste cryptocurrency was in juli weer onder de $ 30.000 gecrasht , maar is sterk hersteld en is alleen al sinds half september met 35 procent gestegen. De stijging van deze week komt mede door de Amerikaanse Bitcoin-futures-gebaseerde exchange-traded fund (ETF) die afgelopen dinsdag de handel opende.

Wat is een ETF?

ETF beleggen is de moderne manier van gediversifieerd beleggen. Particulieren kunnen met een kleine inleg profiteren van voordelen die voorheen alleen waren weggelegd voor grote institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen. De meeste ETFs zijn indexfondsen.

Het stelt mensen in staat om in iets te investeren zonder het daadwerkelijk te hoeven te kopen, net zoals het kopen van aandelen in een bedrijf. ETF’s zijn gereguleerd en activa worden verhandeld op een beurs, waardoor het gemakkelijk is om te kopen en te verkopen.

Waarom is dit zo groot voor Bitcoin?

De Bitcoin ETF is afkomstig van ProShares en is dinsdag gelanceerd op de New York Stock Exchange. Het stelt mensen in wezen in staat om op de toekomst van Bitcoin te wedden zonder de cryptocurrency daadwerkelijk te hoeven kopen.

Dit opent de markt voor veel meer, en mogelijk veel grotere investeerders, die misschien niet bereid waren om munten te kopen via crypto-uitwisselingen, wat soms ingewikkeld kan zijn en als riskanter wordt beschouwd. Met de ETF kunnen beleggers Bitcoin op een meer traditionele manier maken.

Matt Senter, chief technology officer van de Bitcoin-beloningsapp Lolli, vertelde The Independent : “Een Bitcoin ETF zal nog meer bekendheid geven aan Bitcoin voor degenen die misschien op hun hoede zijn om het rechtstreeks van een beurs te kopen.

Bitcoin prijs en voorspelling

Analisten van Fundstrat Global Advisors hebben voorspeld dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2021 tot $ 168.000 zou kunnen stijgen. Cryptocurrencies zijn echter notoir volatiel, wat betekent dat de prijs evengoed opnieuw kan crashen. Daarom zijn ze zo’n risicovolle belegging. Crypto koersen staan er om bekend om erg volatiel te zijn.

Jon Cunliffe, de vice-gouverneur van de Bank of England voor financiële stabiliteit, waarschuwde eerder deze week dat “een massale ineenstorting van de prijzen van crypto-activa” een “plausibel scenario” is. Verwijzend naar Bitcoin voegde hij eraan toe: “Als iets in het financiële systeem erg snel groeit en groeit in een grotendeels ongereguleerde ruimte, moeten financiële stabiliteitsautoriteiten rechtop gaan zitten en dit opmerken.

“Internationaal en in veel jurisdicties zijn regelgevers met het werk begonnen. Het moet dringend worden nagestreefd.”

Ondanks de recente prijsstijgingen is het belangrijk om de volatiliteit van de valuta op te merken, die in de geschiedenis van Bitcoin grote stijgingen en dalingen heeft gezien. Mensen beleggen op eigen risico en Bitcoin en andere cryptocurrencies worden niet gereguleerd door financiële autoriteiten.

Door Admin