Koersverwachting

Tegenwoordig kunnen we niet meer om de Bitcoin heen. Tegenwoordig wordt de Bitcoin gebruikt door bedrijven, particulieren en zelfs door de overheid. Daarom willen we wat meer vertellen over de Bitcoin en wat de verwachtingen zijn. Zo kan je er een eigen mening over vormen.

Wat is Bitcoin?

wat is BitcoinWanneer je het over Bitcoin hebt dan kan je denken aan de digitale valuta Bitcoin ook wel de BTC munt genoemd. Hier kunnen gebruikers transacties doen zonder dat er een bank (centrale autoriteit) aan te pas komt.

Ook is er het Bitcoin-netwerk. Dit is het netwerk dat de transacties mogelijk maakt. Ze houden dit bij door middel van een blockchain-technologie. De Bitcoin is dan ook de eerste en meest gebruikte cryptocurrency. Het was de basis ter ontwikkeling van duizenden blockchains en digitale munten die er in de afgelopen jaren tot stand gekomen zijn.

Wat is BTC (Bitcoin)?

BTC is een afkorting van de Bitcoin munt. Dit is een digitale valuta die op een peer-to-peer-netwerk basis werkt. Gebruikers kunnen hier gebruik van maken zonder de tussenkomst van centrale autoriteit (een bank).

De BTC kan overgemaakt worden naar een andere gebruiker, er kan mee betaald worden in enkele winkels en op digitale platforms. Het wordt ook gebruikt als waarde opslagmiddel. Dit kan gezien worden als een spaarrekening. Je kunt een BTC alleen als digitale Bitcoin kan bezitten, bewaren en uitgeven. Een BTC kan bewaard worden in een wallet. Om toegang te krijgen tot een wallet is er een wachtwoordsleutel nodig. Dus moet er BTC verstuurd worden dan is deze wachtwoordsleutel nodig.

Een transactie van de BTC is deels anoniem. Een transactie is zichtbaar op een openbare ledger. Maar de persoonlijke identiteit van de gebruiker is niet aan de unieke wachtwoordsleutel verbonden. Daarom is de BTC is ook erg populair als mensen transacties onzichtbaar willen houden voor autoriteiten.

Wie heeft de Bitcoin uitgevonden?

Het is niet geheel bekend wie de uitvinder is van de Bitcoin. Het Whitebook van Bitcoin is gepubliceerd door Satoshi Nakamoto. Dit is alleen een alias voor de ontwikkelaar of de groep ontwikkelaars. Het is dus geen bestaand persoon en laat zien dat de ontwikkelaar of groep ontwikkelaars anoniem willen blijven.

Er zijn wel mensen die beweren dat ze achter de uitvinding van Bitcoin zitten. Dit is alleen nog nooit bewezen. Het is dus nog steeds onbekend na al die jaren wie de daadwerkelijke uitvinder is van de Bitcoin.

Wat is Bitcoin mining?

Bitcoin miningBitcoin werkt op decentrale basis en daarom is er geen centrale server die energie geeft aan het Bitcoin-netwerk. Hier is een oplossing voor gevonden door de bedenker zodat het netwerk zichzelf voorziet van energie. Dit gebeurt door Mining. Mining betekent letterlijk mijnwerk. Satoshi noemt dit ook wel Proof-of-work.

Om oplossingen van ingewikkelde wiskundige vergelijkingen te kunnen maken kan door computerkracht beschikbaar te stellen door middel van mining. Er zijn veel computers die dezelfde vergelijking proberen op te lossen. De vergelijkingen die er gemaakt worden zijn de gegevens van transacties die geverifieerd moeten worden omdat ze versleuteld zijn door het algoritme van het netwerk. Als de transacties geverifieerd zijn worden ze toegevoegd aan de openbare ledger (grootboek). Om het te verifiëren moeten de miners proberen om de gegevens te ontsleutelen.

Wanneer een computer dit als eerste doet wordt er een nieuw blok gemaakt en wordt als beloning Bitcoins gegeven. Zo wordt het minen aangemoedigd om computerkracht te geven zodat transacties door kunnen gaan zonder centrale energiebron. Het mining-proces hangt af van twee zaken:

 1. De moeilijkheidsgraad van de vergelijking. Hoe meer computers meedoen met het minen is het ook lastiger om de berekening te kunnen doen.
 2. De maximale rekencapaciteit van de computer

Toen het Bitcoin-netwerk er nog maar net was, ging dit met de standaard computers. Toen de Bitcoin steeds meer ging stijgen en de interesse erin alleen maar toenam, werd het vergelijken steeds moeilijker maar ook langer. Tegenwoordig worden er professionele miners gebruikt om het Bitcoin-netwerk te voorzien van energie. Inmiddels is de totale rekenkracht een Hash Rate.

Wat is een Wallet?

Een wallet is een digitale portemonnee die je nodig hebt om Bitcoin te kunnen versturen en ontvangen. Er zijn verschillende Bitcoin wallet waar gebruik van gemaakt kan worden. Doe altijd goed onderzoek naar de wallet die je wilt gaan gebruiken. Om Bitcoin te versturen of ontvangen heb je een Bitcoin adres nodig. Een Bitcoin Wallet hoeft niet aan te staan om Bitcoin te kunnen ontvangen. Het moet wel aanstaan om een saldo op te vragen of om de Bitcoin uit te kunnen geven.

Wat is een Bitcoin adres?

Een Bitcoin adres is een soort van rekeningnummer voor de Bitcoin. Dit is niet bij de standaard bank. Door middel van je digitale portemonnee kan er een Bitcoin adres aangemaakt worden. Het Bitcoin adres kan je dan aan iedereen geven zodat er Bitcoin over gemaakt kan worden. De Bitcoin wallet heeft het beheer over de toegangssleutels die tot de Bitcoin adressen behoren waar de Bitcoins op staan en waar ze mee uitgegeven kunnen worden.

Een Bitcoin adres kan op verschillende manieren verkregen worden:

 • Er zijn diverse apps voor Smartphones om eenvoudig betalingen te doen met Bitcoin
 • Op de desktop op de computer is wallet software. Dit is van belang om balans te vinden tussen veiligheid en gebruiksgemak
 • Voor langer bewaren van Bitcoin is het verstandig om een paper wallet te overwegen. De Bitcoin kan dan offline opgeslagen worden. Dit is veiliger voor malware en hackers.
 • Het kan ook met een USB-apparaatje. Dit noemen ze ook wel een hardware wallet. Dit heeft wel een prijs

Voordelen van de Bitcoin!

Gokken moet je nooit zomaar doen. Als de prijs stijgt zou dat niet altijd de reden moeten zijn om te gaan investeren in de Bitcoin. Er zijn daarom toch wel een aantal voordelen voor het aanschaffen van Bitcoin:

De Bitcoin is een combinatie met Blockchain en maakt dan ook vertrouwde transacties zonder dat er een bank als tussenpersoon is. Er is de mogelijkheid om financiële transacties te doen zonder dat iemand daar ook maar wat van weet.

Er zijn oneindige toepassingen en iedereen kan bouwen op het netwerk en de nieuwe tools van de Bitcoin maar ook de financiële instrumenten kunnen ontwikkeld worden. Hoe groter het Bitcoin-netwerk wordt, hoe veiliger het wordt.

Een internationale transactie is een stuk goedkoper met de Bitcoin. Er hoeft geen hoge fee afgedragen te worden aan een bank. Zo is er de mogelijkheid voor de ontwikkelingslanden om toch deel uit te maken aan de wereldwijde financiële wereld.

De BTC heeft te maken met schaarste. En juist die schaarste kan ervoor zorgen dat er hogere koersen zijn. Dat is ook de reden waarom de BTC digitale goud genoemd wordt.

Nadelen van de Bitcoin!

Het is natuurlijk ook heel erg goed om bewust te zijn van nadelen van Bitcoin. De Bitcoin kan heel erg schommelen in waarde waardoor het een risicovolle investering kan zijn.

De opslag van de Bitcoin ben je zelf verantwoordelijk voor. Wanneer het fout gaat ben je het kwijt omdat er niet naar een klantenservice gegaan kan worden. Op het netwerk zit veel waarde waardoor er meer criminelen aangetrokken worden.

De Bitcoin heeft een slecht imago doordat het in het begin veel op het darkweb gebruikt werd voor het handelen in drug. Dit beeld is de Bitcoin nog niet helemaal kwijt. Het stroomverbruik voor het Minen is vaak ook een negatief punt. De elektriciteit is nodig om het proces te laten draaien en hoe groter het wordt moet er ook meer stroom gebruikt worden.

Waarom zou je Bitcoin gaan gebruiken?

Omdat de Bitcoin aardig anoniem is, de transacties ook niet beïnvloed kunnen worden door centrale autoriteit en transactiekosten laag zijn is het een leuke optie. In de White paper van de Bitcoin valt te lezen dat de BTC veel gebruikt wordt voor prijs speculaties. De prijs van de BTC is in een aantal jaren heel erg veranderd. En juist dat is een eigenschap wat handelaren aantrekkelijk vinden aan de Bitcoin. Transacties kunnen niet teruggedraaid worden.

Hoe kan je Bitcoin kopen?

De Bitcoin kan je op verschillende manieren kopen. Een aantal manieren om de Bitcoin te kopen zijn:

 • Bij de Nederlandse Bitcoin Exchange: Dit is een Bitcoin broker die voordelig is en flexibel
 • Bij de Nederlandse wisselkantoren met Ideal: als beginner is dit zeker een goede optie. Het wisselkantoor is vaak een bank.
 • Bij een Buitenlandse Exchange: Het is mogelijk om het bij buitenlandse exchanges aan te schaffen. De prijzen zijn wel lager als bij de Nederlandse Exchange en er kan met bankoverschrijving betaald worden
 • Met contant geld: Er zijn een aantal marktplaatsen waar met contant geld Bitcoin gekocht kan worden. Het is wel een anonieme manier om aan Bitcoin te komen
 • Met een creditcard: het is mogelijk om met een creditcard Bitcoin aan te schaffen.
 • Met PayPal: Ook via PayPal is er de mogelijkheid om Bitcoin aan te schaffen.
 • Via Bitcoin pinautomaten: In Nederland zijn een tiental Bitcoin pinautomaten waar je de BTC kan kopen. Ook andere cryptovaluta kunnen daar gekocht worden. Er zijn alleen hoge kosten wanneer er via een pinautomaat Bitcoin aangeschaft wordt.

Wat kan je allemaal met Bitcoin?

Met de Bitcoin kan je niet alleen maar sparen maar er zijn toch zeker wel een paar aantrekkelijke opties.

Je kunt met Bitcoin spullen kopen. Het is een digitaal betaalmiddel dat al door een aantal bedrijven geaccepteerd worden als betaalmiddel.

Er kunnen met Bitcoin ook internationale transacties gedaan worden. Het overmaken van Bitcoin gaat razendsnel. Het kan in een aantal minuten al bij de desbetreffende persoon aanwezig zijn. De transactie wordt op de blockchain verwerkt.

De Bitcoin wordt ook wel gebruikt als investering omdat de schaarste hierbij van belang is. Door de beperkte oplage van de BTC munt kan de waarde van de munt heel erg stijgen. Dit kan dan zeker wel een hele goede investering zijn.

Wat is het nut van de Bitcoin?

De Bitcoin was waar de cryptocurrency geboren was. Eerst waren het maar een paar mensen die bezig waren met de Bitcoin. Tegenwoordig zijn dit miljoenen mensen over de hele wereld. De BTC had geen token sale of pre-mine. Er is wel het gerucht dat de oprichter heel lang de enige gebruiker was.

Het doel van de Bitcoin is dan ook dat het de functie van een betaalmiddel, spaarpot en beleggingsmiddel is. In eerste instantie is het op dit moment een digitaal betaalmiddel en ruilmiddel.

Voor je gaat handelen in de Bitcoin is het altijd goed om de schaarste van de BTC munt in de gaten te houden. Dit kan dan invloed hebben op de prijs van de BTC. De schaarste van de BTC munt kan je in de gaten houden door de huidige voorraad te vergelijken met de maximale voorraad van de BTC munt.

De koers van de Bitcoin!

Bitcoin exchangeDe waarde van de cryptocurrency koers is vanaf dat ze begonnen heel erg toegenomen. In het begin was de Bitcoin nihil, tegenwoordig staat deze een heel eind hoger. De Bitcoin is dan ook een hele serieuze optie om mee te beleggen. Tegenwoordig gebruiken bedrijven het zelfs als waarde voor de lange termijn.

Zo kan je wel zien dat er aan de Bitcoin geen vastigheid vast zit. Het kan per dag heel erg verschillen. Juist door dat het steeds weer fluctueert, vinden veel mensen het aantrekkelijk om in te gaan handelen.

Kijken we naar de eerste koersgegevens van de BTC dan is dit rond augustus 2013. Tot 2017 hebben ze een stabiele koers gehad waarna ze vanaf begin 2017 pas zijn gaan klimmen. In November 2021 heeft de BTC een All Time High mogen meemaken.

Wanneer je wilt gaan handelen in de Bitcoin dan is het goed om de BTC-koers verwachting en de ontwikkelingen rondom de prijs van de BTC in de gaten te houden. Met de juiste informatie omtrent de Bitcoin kan er een prognose gemaakt worden en de handels-acties goed afgestemd worden op de bewegingen in de crypto wereld.

Bitcoin koersverwachtingen

Wat zijn de Bitcoin verwachtingen?

Er is nu wel wat meer duidelijk over de Bitcoin. Zo weten we een beetje waar ze aan werken en wanneer ze een All Time High hadden. Ook het doel wat ze voor ogen hebben is duidelijk.

Een Bitcoin prognose maken is heel erg lastig omdat de koers heel erg wisselend is om de juiste Bitcoin prijs voorspelling te kunnen stellen. Het is altijd goed om dan rekening te houden met een aantal factoren om een Bitcoin prijs te kunnen bepalen. De factoren waar rekening mee gehouden kan worden zijn het nieuws van de Bitcoin, samenwerkingen, oplossingen die er gezocht worden maar ook de Bitcoin waarde.

Wanneer je naar de Bitcoin crypto verwachting kijkt voor over een paar jaar dan kan dit heel anders verlopen dan wat de Bitcoin verwachting nu is. Wanneer er meer geïnvesteerd wordt in de Bitcoin dan kunnen er mogelijkheden voor doen. Het belangrijkste is dat de Bitcoin als betaalmiddel gebruikt gaat worden.

Het is wel heel erg duidelijk nu dat er voldoende onderzoek gedaan moet worden voor je er mee gaat handelen maar ook wanneer je er mee handelt is het goed om onderzoek te blijven doen. Daarom moet de Bitcoin altijd in de gaten gehouden worden net als de koers van de BTC. Een eigen onderzoek doen naar de Bitcoin is altijd beter dan berichten van het social media meteen te geloven.

Wanneer je naar de verwachtingen van de Bitcoin gaat kijken dan zijn de meningen daarover heel erg verschillend. Er zijn veel verschillende visies.

Conclusie

Bitcoin kopen is iets wat heel eenvoudig kan. Het maakt niet uit of dit in Nederland is of in het Buitenland. Het kan alleen erg overweldigend zijn omdat er heel erg veel platformen zijn waar de Bitcoin gekocht kan worden. Je wilt toch weten welk platform dan te vertrouwen is. Daarom is het heel erg goed om altijd zelf onderzoek te doen naar een platform.

Onderzoek is heel erg belangrijk in de Cryptocurrency wereld. Het is dan ook heel erg goed om onderzoek te doen naar de Bitcoin voor je overgaat tot het kopen. Door zelf een aantal factoren in de gaten te houden kan je de juiste aankopen kunnen doen. Veiligheid is altijd belangrijk!

Een Bitcoin verwachting maken is niet eenvoudig omdat er heel moeilijk gezegd kan worden wat de Bitcoin gaat doen. Er worden ontzettend veel berichten op de social media gedeeld maar vaak zijn dit hype berichten. Eigen onderzoek doen is dan ook veel beter.

Het is belangrijk om pas te gaan investeren als je zeker weet dat je er ook geld voor hebt. Wanneer er verlies gemaakt wordt gaat dit ook jou alleen aan. Ga daarom ook alleen investeren als je er zeker van bent dat je erin kan investeren en dat je niet in de problemen komt door de investering.

Het is verstandig om voor jezelf een Bitcoin verwachting te maken en je hier ook aan te houden. In de tussentijd kan je blijven onderzoeken en leren maar ook de verwachtingen bijstellen wanneer dit nodig mocht zijn. Dit kan je allemaal doen met actuele informatie. Dan weet je dat je de juiste investering hebt gedaan!