BitPanda review

De cryptocurrency broker BitPanda bestaat al sinds 2014 en komt uit Wenen. Het team achter de broker heeft als doel om cryptohandel voor iedereen mogelijk te maken. Het is daardoor ook voor particulieren zonder technische kennis mogelijk om de eerste stappen te zetten in de uitdagende cryptowereld. Het idee bleek door succes, want binnen korte tijd groeide BitPanda uit tot één van de grootste brokers van Europa. Tegenwoordig zijn er meer dan 2,5 miljoen investeerders actief op het platform van BitPanda. Dat komt grotendeels door het enorme assortiment. De gebruiker kan investeren in cryptomunten, maar ook in beleggingsproducten zoals ETF’s en aandelen. Wil jij meer weten over BitPanda? Lees dan snel onze review even door over de betrouwbare broker.

Betrouwbaarheid

De crypto-broker BitPanda scoort hoog op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Dat komt grotendeels doordat het cryptobedrijf staat geregistreerd bij de Austrian Financial Market Authority. Het bedrijf moet zich aan een strike regelgeving houden en staat onder controle. Daarnaast kunnen alle gebruikers dankbaar gebruik gaan maken van de 2-factor authenticatie. Dat is een extra beveiliging, waarmee hackers buiten de deur kunnen worden gehouden. De gebruikers van het platform van BitPanda zijn zeer positief. De reviews van de klanten zijn veelbelovend en dat is een fijn idee. Daarnaast zal de klantenservice ook bereikbaar zijn in de Nederlandse taal, wat één van de grootste pluspunten is voor de Nederlandse klanten.

Welke cryptomunten kan ik kopen bij BitPanda?

Er kan bij BitPanda een keuze worden gemaakt uit tientallen cryptomunten. Het gaat om meer dan 60 soorten cryptovaluta, waaronder de bekendste munten. Je kan bijvoorbeeld investeren in de Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en de Cardano (ADA). Dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment van de Oostenrijkse broker. De kleinere en onbekendere cryptovaluta zijn eveneens gewoon beschikbaar voor de klanten van BitPanda.

BitPanda is overigens wel uniek in zijn soort. De broker heeft namelijk voor meer mogelijkheden gekozen dan alleen cryptomunten. Jij kan als investeerder het platform nog voor zoveel meer gaan gebruiken. Je kan met het grootste gemak gaan beleggen in aandelen. Je hebt de keuze uit bijna 50 verschillende aandelen. Enkele bekende namen die langskomen zijn Pfizer, Shell, Apple en Tesla. De keuze is ruim en dat zorgt voor meer mogelijkheden en zekerheid. Er worden ook adviezen uitgegeven, zodat jij als investeerder en belegger met de nodige kennis aan de slag kan gaan. Het is eveneens mogelijk om geld te investeren in goud of andere metalen. De ETF’s zorgen eveneens voor meer opties. BitPanda is dan ook één van de betere brokers in Europa en dat is vooral te merken aan het immens grote assortiment. Aangezien alle handelingen op één platform kunnen worden gedaan, scheelt dat ook veel tijd en is het onwijs gemakkelijk.

Transactiekosten

De transactiekosten bij Bitpanda kunnen behoorlijk verschillen. Dat komt doordat BitPanda een tweetal platforms in de aanbieding heeft. De beginners kunnen zich wegwijs maken op het BitPanda platform, terwijl de kenners kunnen kiezen voor BitPanda Pro. Het eerste platform voor de nieuwkomers hanteert maximaal 1,49% aan transactiekosten. Als jij ook BitPanda Ecosystem Tokens in jouw bezit hebt, dan kan je nog 20% extra korting krijgen op de kosten. BitPanda Pro zal maximaal 0,15% aan transactiekosten in rekening brengen, waarmee het bedrijf de concurrentie kan aangaan met cryptobedrijven zoals Bitvavo en Binance. De lage transactiekosten zijn voor veel investeerders een goede reden om te kiezen voor de Oostenrijkse broker.

Geld storten met iDeal

Je kan als investeerder bij BitPanda gemakkelijk een storting verrichten. Je kan op die manier het saldo op jouw account ophogen en aan de slag gaan. Een storting met iDeal is één van de mogelijkheden en dat raden wij ook aan. Het geldbedrag verschijnt direct op jouw BitPanda-account en het bedrag zal worden afgeschreven van jouw bankrekening. Een transactie met iDeal kost 0,30 euro bij de broker. Er zijn ook andere betaalsystemen beschikbaar.

BitPanda betaalkaart

Een groot voordeel van BitPanda is dat jij als gebruiker een Visa-betaalkaart kan aanvragen. Deze betaalkaart (creditcard) staat direct gekoppeld aan jouw BitPanda-account. Je kan op die manier overal ter wereld betalen met cryptomunten. Er zijn wereldwijd ruim 200 miljoen plekken waar de BitPanda creditcard zal worden geaccepteerd. Daarnaast kan jij ook geld opnemen bij een pinautomaat in de buurt. De BitPanda betaalkaart is helemaal gratis.